Kako stići do Kopaonika i šta sve videti tamo? - Kopaonik.net

Kako stići do Kopaonika i šta sve videti tamo?

Da li ste razmišljali o odmoru na Kopaoniku? Saznajte kojim putem je najbolje ići do tamo, koje manifestacije i znamenitosti treba posetiti, i koje zabavne sadržaje možete isprobati u zabavnom parku.

Iz pravca Beograda, prema Kopaoniku je najbolje ići auto-putem do Pojata, a zatim preko Kruševca, Brusa i Brzeća. Potrebno vam je oko 4 sata vožnje.

Do Kopaonika možete stići i preko Kraljeva i Jošaničke banje, ako dolazite iz zapadne Srbije, ili preko Niša i Prokuplja, ako putujete sa juga ili istoka Srbije. Iako je put kvalitetan, zbog uspona i krivina treba voditi računa tokom vožnje.

Zašto je Kopaonik interesantan turistima i van zimske sezone?

Najpre, postoji dovoljno dobrih hotela. Neki od njih se nalaze u samom centru, poput hotela Grand, Gorski ili Grey. Nekoliko kilometara dalje, na putu prema Raškoj nalazi se još nekoliko vrlo dobrih hotela, od kojih vredi izdvojiti Zoned, Milmari i Kraljeve čardake. Svi oni nude gostima wellness sadržaje, komforne sobe i ukusnu hranu.

Smeštaj na Kopaoniku ume biti problem u jeku sezone, tokom zimskih i letnjih meseci pa su tad gotovo svi smeštajni kapaciteti na ovoj planini popunjeni.

Soba u hotelu Angella

Nakon što se smeste u hotel, većina posetilaca Kopaonika ode u – zabavni park!

Definitivno ga vredi posetiti i uživati u njegovim sadržajima. Ima ih dovoljno i za decu i za odrasle. Od igrališta i avantura parka za najmlađe, do panoramske vožnje žičarom, vožnje kvadovima ili možete isprobati nešto sa više adrenalina – bob na šinama i zip-lajn. Tu su i streličarstvo, tjubing i drugi sadržaji za koje možete kupiti ulaznicu u objektima Skijališta Srbije u samom zabavnom parku.

Ako vas ništa od navedenog ne privlači, možete jednostavno uživati u prirodi i prošetati do Pančićevog vrha. Fantastičan pogled je garantovan!

Na kraju, ostaju vam i manifestacije kao dobar razlog da posetite Kopaonik. “Dani borovnice” se održavaju krajem jula, kao manifestacija koja okuplja ljubitelje šumskih plodova. Učesnici se takmiče u berbi i spremanju proizvoda od borovnica, a organizuje se i prateći kulturno-umetnički program na centralnom trgu.

Izvor: KopaonikOnline.com / Dani borovnice

U septembru se organizuju i Dani vrganja, a Nacionalni park Kopaonik mesto je i na kojem se održavaju brojne trke u mauntin bajku, planinskom trčanju, offroad vožnji terenskim vozilima i “Avantura” vikendi tokom kojih je obezbeđen popust na sadržaje zabavnog parka.

Početkom decembra se tradicionalno organizuje manifestacija Ski Opening. Simbolično, prvim spustom niz osnežene staze obeležava se otvaranje ski sezone na Kopaoniku. Uz prateći program, ova manifestacija postala je turistički brend Kopaonika koji okuplja veliki broj ljubitelja zimskih sportova.

Otvoreno-zatvoreni bazen hotela Grand

Ne zaboravite da posetite i neke od znamenitosti Kopaonika. Nebeske stolice su lokalitet na 1800 metara nadmorske visine, neposredno ispod Pančićevog vrha. Poznat je po ostacima crkve Sv. Prokopija. Na samom vrhu, nalazi se i Pančićev mauzolej.

Za informacije o smeštaju i rezervacije u hotelima na Kopaoniku možete nas pozvati na 065/255-22-75.


Ostavi komentar

Top