Vikend na Kopaoniku: dve ili tri noći? - Kopaonik.net

Vikend na Kopaoniku: dve ili tri noći?

Kopaonik nije samo destinacija za dugi zimski odmor. Mnogi od vas odlučuju se da provedu 2 ili 3 dana na Kopaoniku. Donosimo vam savete kako da do Kopaonika dođete, koji put je najpogodniji, kako da provedete slobodno vreme i koji hotel da odaberete.

Kako doći do Kopaonika

Prvo o čemu razmišljamo kada planiramo odmor na Kopaoniku je – koliko je daleko, kojim putem ići i koliko dana ostati tamo?

Ako idete iz pravca Beograda, do Kopaonika vam je potrebno oko 4 sata vožnje. Autoputem do Pojata, zatim preko Kruševca i Brusa do Kopaonika. Ukupno oko 275 kilometara udaljenosti od Beograda.

Put Beograd - Kopaonik

Put Beograd – Kopaonik

Oni koji idu iz Novog Sada, na ovu udaljenost treba da dodaju još 90 kilometara, odnosno dodatnih skoro sat vremena vožnje.

Bliže je onima koji dolaze iz pravca Niša, jer preko Prokuplja i Blaca imaju manje od 3 sata vožnje, odnosno oko 140 kilometara od Niša do Kopaonika.

Sad kad znate koliko vas duga vožnja očekuje, da vidimo i kako možete najbolje iskoristiti vreme na Kopaoniku.

Dan 1 – Zabavni park na Kopaoniku

Greota je ostati sve vreme u hotelu, kad ima toliko lepih i zabavnih sadržaja u turističkom centru Kopaonika. Naša preporuka je da obavezno bar jedan ceo dan odvojite za zabavni park, u kojem ima dosta sadržaja i za decu i za odrasle.

Zabavni park na Kopaoniku

Zabavni park na Kopaoniku

Pored panoramske vožnje žičarom, možete isprobati i tjubing, zip-line, bob na šinama, streličarstvo, vožnju kvadova, avantura park itd. Zaista mnoštvo zanimljivih sadržaja o kojima detaljnije možete čitati ovde.

Dan 2 – Wellness centri na Kopaoniku

Hoteli na Kopaoniku imaju dobre wellness centre, pa jedan dan odvojite i da isprobate sve što nudi hotel u kojem ste smešteni.

Svaki hotel ima svoju prednost, pa recimo u hotelu Grand imate zatvoreno-otvoreni bazen sa pogledom na šumu i žičare.

S druge strane, Kraljevi čardaci će vas oduševiti celim apartmanskim kompleksom, panoramskim liftom i otvorenim bazenom u prirodi. Hotel MujEn Lux ima interesantan restoran, ukrašen mnoštvom orijentalnih detalja, kamenom i kristalom, ali i lep spa centar, dok u hotelu Zoned možete pronaći najjeftiniji smeštaj, kad je reč o spa hotelima na Kopaoniku.

Preporuka wellness paketa po promo ceni

Najpovoljniji wellness odmor na Kopaoniku je u okviru nekog promo paketa, kakve imaju svi hoteli. Hotel Grand važi za ekskluzivniji hotel, u kojem dva noćenja po osobi koštaju oko 130 eur, ali sa masažom ili tretmanom tela uključenim u cenu. Hotel Gorski je takođe dobra opcija, kao jedan od najnovijih hotela sa odličnim SPA centrom.

Dva noćenja u Kraljevim čardacima koštaju oko 85 eur po osobi, sa neograničenim korišćenjem SPA centra. 

Hoteli često menjaju promo pakete, pa redovno pratite nove ponude.

Hotel Gorski

Za 3 noćenja u hotelu Zoned, u okviru nekih promo ponuda dovoljno je 99 eur, i to za dve osobe. Dakle, svega oko 50 eur po osobi. Ipak, u tu cenu nisu uključeni dodatni sadržaji poput masaža, već samo smeštaj sa doručkom i osnovnim korišćenjem spa centra.

U hotelu MujEn Lux romantični promo paketi koštaju oko 120 eur za dve osobe, po noćenju. Dakle za 2 noćenja potrebno je oko 240 eur, za dvoje. Ta cena obuhvata i romantičnu večeru, doručak u sobi ili popuste za masažu.

Najisplativiji boravak na Kopaoniku je naravno onaj duži, na 5 ili 7 noćenja.

Bazen hotela MujEn Lux

Bazen hotela MujEn Lux

Na kraju, dve ili tri noći?

Ako zbog posla ne možete provesti na Kopaoniku više od vikenda (petak-nedelja), onda su vam promo paketi sa dva noćenja najbolji izbor i sasvim dobra opcija za beg iz grada.

Ipak, ako ste u mogućnosti da na Kopaoniku provedete produženi vikend, sa tri noćenja, to će vam pružiti više vremena da uživate u svemu što ova planina nudi, bez žurbe. Najisplativije je doći na 5 ili 7 noći, pa ako imate dovoljno slobodnih dana na poslu, ovo je definitivno najbolja opcija za odmor.

Svi hoteli na Kopaoniku imaju i promo ponude, koje možete pogledati ovde. Za informacije o slobodnim sobama i rezervaciju smeštaja pozovite nas na +381 65/255-22-75 ili nam pošaljite upit na booking@wellness-spa.rs


Ostavi komentar

Top