Ski staze na Kopaoniku - Kopaonik.net

Ski staze na Kopaoniku

Skijaški centar Kopaonik prostire se na više od 60 km staza i ski puteva, uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Dve staze su osvetljenje i za potrebe noćnog skijanja – Karaman greben i Malo jezero.

Obezbeđena su i dva “ski vrtića” – prostor sa pokretnim trakama gde se olakšava učenje osnovnih skijaških veština.

Oko 97% skijališta je pokriveno sistemom za veštačko osnežavanje. Sve staze su dobro povezane žičarama i ski liftovima. Ceo sistem čine 3 šestosedne žičare, 7 četvorosednih i dve dvosedne žičare. Tu je i 10 ski liftova, dva vezna ski lifta i pokretna traka.

Za panoramsko razgledanje Kopaonika tokom cele godine na raspolaganju je četvorosedna žičara Pančićev vrh.

Tokom cele godine, ovde možete pronaći i smeštaj na Kopaoniku.

 

Pravila ponašanja na skijalištu

Uvažavajte druge ljude na stazi tako što ćete voditi računa da ih svojim ponašanjem ne dovedete u opasnost. U zavisnosti od terena, vremenskih uslova i gužvi na stazi prilagodite svoju brzinu kretanja jer je bezbednost na stazi najvažnija.

Vodite računa kad pretičete nekoga na stazi, da to bude u dovoljno velikom luku kako ne bi došlo do fizičkog kontakta. U slučaju eventualnog pada, treba se skloniti sa staze što je pre moguće.

Za decu do 12 godina je upotreba kacige obavezna, a preporučujemo je i starijim osobama. I naravno, nemojte koristiti skijalište pod dejstvom alkohola.

 

Ovde možete proveriti prohodnost staza i rad žičara na Kopaoniku:
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/prohodnost-staza-i-rad-zicara-kopaonik

Podučavanje skijanju na skijalištima Kopaonika mogu držati samo instruktori angažovani od strane onih ski škola koje imaju zaključene ugovore sa JP Skijališta Srbije o obavljanju ove delatnosti. Ovde možete pogledati spisak tih ski škola: http://www.skijalistasrbije.rs/sr/ski-skole-kopaonik

Detaljnu mapu skijališta na Kopaoniku pogledajte ovde:
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/mapa-skijalista-kopaonik


Top