Časovi skijanja i SKI instruktor na Kopaoniku - Kopaonik.net

Časovi skijanja i SKI instruktor na Kopaoniku

Dobrodošli na Kopaonik! Ja sam Milenko, master profesor fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Beogradu. Kao ski instruktor radim već 6 godina. Do sada sam radio sa decom i odraslima, početnicima i naprednim skijašima, individualno i u grupi.

KONTAKTIRAJTE ME PUTEM OVOG LINKA

Na časovima skijanja ćete naučiti:

  • Prve skijaške korake, hodanje na skijama i skijanje u plugu
  • Osnove zaokreta i kočenje u plugu, osnove paralelnog skijanja
  • Korišćenje tanjirače i žičare
  • Pravilno i bezbedno ponašanje na skijalištu
  • Kako da pazite na sebe i izbegnete rizične situacije na stazi
  • Kako pravilno koristiti i održavati skijašku opremu

Ne brinite zbog gužvi na žičari. SKI učenici zajedno sa ski instruktorom uvek imaju prednost u odnosu na ostale skijaše, na posebnom ulazu na samoj žičari! U nastavku, ispod prve fotografije možete pročitati detaljnije o časovima skijanja.

Cenovnik za 1 čas skijanja (60 minuta)

  • Jedna osoba 40€
  • za više osoba, pošaljite upit ili pozovite

Napomena: Formiranje grupe zavisi od homogenosti skijaša. Shodno tome nekada se vi sami organizujete za formiranje grupe ili vas ja priključim nekoj grupi ukoliko za to postoji mogućnost. 

KONTAKT

Još je važno napomenuti da sa decom mogu raditi samo oni koji su školovani za to. Zakon o sportu nalaže da sa uzrastom ispod 16 godina mogu raditi samo ski instruktori koji imaju više i visoko obrazovanje iz oblasti sporta.

Više o časovima skijanja

Ukoliko ste početnik, krenućemo od ski vrtića i čuvene lake staze Mašinac, Učimo kako da postavimo skije u plug najpre u mestu a potom i tokom spuštanja niz padinu. Plug je glavno sredstvo u obuci svakog skijaša, sa njim kontrolišemo brzinu i zaustavljamo se, takođe dok smo početnici plug nam je neophodan i za uspostavljanje zaokreta tokom skijanja. Uvežbavamo zaokrete u plugu, pored zaokreta učimo i kako se koristi žičara poznata kao tanjirić, koji nas vuće do vrha staze. Kada ovo savladamo krenućemo dalje put Karaman grebena. Kada savladamo Karaman Greben posle toga se staze nižu jedna za drugom i ceo Kop polako postaje naš.

Ukoliko ste napredni skijaš, tehniku možemo “peglati” na crvenim i crnim stazama Kopaonika. Možete me kontaktirati putem ove stranice.

Fotografije

 

KONTAKT

Top